Takimi i Odës së Përmbaruesve me Ministren e Drejtësisë znj. Albulena Haxhiu

Më dt. 12.04.2021 Kryetari i Odës zt. Arben Gashi, nga përmbaruesit znj. Myjesere Mujku dhe zt. Rushit Hoxha, u takuan me Ministren e Drejtësisë znj. Albulena Haxhiu. Në takimet e diskutimeve të ndryshme që lidhen me përmbarimin, problemet dhe problemet për ndryshimet praktike në praktikë, qartësimi i disa proceseve lidhur me përmbarimin, tarifat e përmbarimit, puna e Komisionit Disiplinor, etj.

Kryetari Gashi e uroi Ministren Haxhiu për emërimin në këtë gjendje dhe i dëshiruar suksese, e falënderoi për pritjen, shprehu kënaqësinë për të marrë bashkëpunimin, si dhe interesimin e Odës që sa më parë të plotësojë procedurat për ndryshimet e ligjit. Kjo me qëllim që të qartësohen disa dispozita ligjore, të normohen disa çështje për të cilat ka zbrazëti juridike, si dhe në ato gjëra që ligji të shprehë zhvillimin e profesionit të përmbarimit, me qëllim që të rritet efikasiteti i punës. Lidhur me propozimin e Odës për ndryshimin e ligjit, ishte konstatim i përbashkët që është e nevojshme për të ndryshuar ligjin, dhe Ministrja Haxhiu shprehu përkrahjen e saj për këtë proces, përkrahje për të cilën Oda është falënderuese për znj. Haxhiu.

Po ashtu, interesim kishte edhe për dallimet e Grupit Punues për Tarifat e Përimit, për të cilat preferenca Ministria dhe Oda kanë synime të mos qëndrojnë të ndryshëm. Qëndrimi i Odës është që të mos bëhet vetëm analizë financiare për tarifat e përmbarimit, por edhe analizën e tarifave ligjore dhe administrative, të krahasueshme me tarifat e përmbarimit edhe me tarifat tjera. këto profesione duhet të reflektohen në tarifa adekuate, të merren parasysh aftësia e punës, si dhe shumë rreziqe të tjera që kanë ndikim në profesionin e tyre. Ngjashëm, Oda ka qëndruar në disa tarifa për shkak të faktorëve të caktuar janë shumë të ulëta, të cilat domosdoshmërisht duhet të rriten për të reflektuar suksesin e faktorëve të caktuar.

Në total takimi ishte shumë i frytshëm dhe Oda është falënderuese për bashkëpunimin që ka me Ministrinë e Drejtësisë.

Add your Comment